Varietas

Stichting Varietas is een organisatie met 30 basisscholen in Salland en Twente. Onze scholen zijn openbaar, Interconfessioneel, neutraal, Katholiek of Protestants-Christelijk. Onze missie: ieder kind de best mogelijke basis voor de toekomst bieden!

 

Elke Varietas school heeft zijn eigen identiteit, dat is voor ons belangrijk. Maar als onderdeel van Stichting Varietas kunnen wij in al onze eigenheid leunen op de ervaring, kennis en capaciteit van onze collega-scholen binnen de stichting. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een beroep doen op specifieke expertise teams voor gedrag, begaafdheid en andere aandachtsterreinen. 

 

Onze scholen gaan uit van drie kernwaarden:

  • Verantwoordelijkheid:  voor jezelf, voor de ander en voor de wereld om ons heen
  • Professionaliteit: wij werken samen aan een professionele cultuur, organisatie en communicatie
  • Eigenheid: vanuit een eigen identiteit, waarden-gedreven, ondernemend en met lef

Voor meer informatie over Varietas, kijk je op de pagina met onze missie en visie of op een van de andere pagina's "Over ons".

 

Burgemeester vangt monsters op Kindcentrum Kleurrijk

voorlezen

Na de kerstvakantie kregen de jongste leerlingen van  Kindcentrum Kleurrijk een bijzondere gast op bezoek. Burgemeester Ron König  las de kleuters voor uit het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.  Nadat alle monsters waren gevangen (en weer waren vrijgelaten) mochten de kinderen vragen stellen over het dagelijkse werk van de burgemeester en de dingen die hij voor de stad doet.

 

26 januari tot en met 5 februari zijn op alle basisscholen in Nederland de nationale voorleesdagen. Op al onze wordt deze dagen extra aandacht besteed aan lezen en voorlezen. Een mooie aanleiding om ook thuis meer voor te lezen!  

“Varietas” betekent “verscheidenheid”

Meedenken met Varietas? Word GMR-lid!

Elke Varietas-school heeft een medezeggenschapsraad (MR). Daarnaast is er voor bovenschoolse onderwerpen een Gemeenschappelijke MR (GMR). 

 

De GMR heeft een vacature voor 2 personeelszetels en voor 2 ouderzetels. Vind jij het leuk om mee te denken over bovenschools beleid en de afspraken bij Stichting Varietas? Wil jij betrokken worden bij de veranderingen en ontwikkelingen die spelen in onze organisatie? Stel je dan kandidaat voor de GMR van Stichting Varietas.

 

Als GMR lid vertegenwoordig je niet jouw school maar de gehele stichting. De vergaderingen zijn af en toe op locatie, op een van de scholen, maar meestal online.

  • Alle Varietas-ouders mogen zich kandidaat stellen voor de ouderzetels.
  • Alle Varietas-medewerkers mogen zich kandidaat stellen voor de personeelszetels.
  • De medezeggenschapsraden van de scholen van betreffende conglomeraten mogen kiezen welke kandidaat het nieuwe GMR lid wordt. 

Kijk mee in de keuken van een grote organisatie met zo’n 30 basisscholen, draag bij aan (nog) beter onderwijs voor onze leerlingen.

 

Kijk voor meer informatie snel op onze website: Medezeggenschap (varietas.nl). Daarna nog vragen? Bel of mail Ethel, ambtelijk secretaris/adviseur medezeggenschap: di t/m vr tussen 9 en 16 uur bereikbaar op tel. 085-0435496 of per email op e.korbeld@varietas.nl.

GMR

November 11Continue reading
Kunst en cultuur

Op de scholen van Varietas wordt vaak aandacht besteed aan kunst en cultuur. Dat vinden we belangrijk en vooral ook heel leuk! Daarom werkt Varietas graag mee aan het kunstproject "Eilandje". Al eerder lieten kunstenaars zich inspireren door het eeuwenoude magische Vogeleiland in Deventer. Klassen konden het eiland 's zomers bezoeken en aan de slag gaan met originele en actieve kunstopdrachten. Er wordt inmiddels weer hard gewerkt aan een nieuwe editie van "Eilandje". Nieuwsgierig? Je vind meer informatie op de website van Stichting Vogeleiland Deventer.

 

Eilandje

Gezonde scholen en kwalitatief hoogstaand onderwijs

Uitbreiding Noorderborch tot kindcentrum

2021-10

Onze school de Noorderborch in Almelo gaat op de schop! Komende maanden wordt er hard gewerkt aan een vernieuwd gebouw aan de Havezathe in Almelo, zodat de school kan uitbreiden tot een KindCentrum voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Na de Kerstvakantie is de verbouwing klaar en zijn de groepen die nu nog op de vestiging aan Welgelegen zaten verhuisd naar het mooie vernieuwde gebouw aan de Havezathe.

 

In de uitgebreide en vernieuwde accommodatie zijn ook ruimtes voor peuteropvang en buitenschoolse opvang..Er komen bovendien nieuwe lokalen en een grote speelzaal. De Noorderborch telt ruim 300 leerlingen, 25 peuters, 14 groepen en 30 personeelsleden en biedt een vloeiende overgang van opvang naar onderwijs van 2 tot 12 jaar.

 

De nieuwbouw wordt eind november opgeleverd. Directeur Hélène Lucassen legt uit: „De maand december en de kerstvakantie hebben we nodig voor de inrichting en plaatsing van nieuw meubilair. Het is een enorme voortuitgang dat we straks het complete team op een plek hebben.” 

 

Lees meer in het volledige  ARTIKEL VAN TUBANTIA

Varietas scholen nemen verantwoordelijkheid

Een van de kernwaarden van Varietas is verantwoordelijkheid: voor jezelf, voor de ander en voor de wereld om ons heen. Dat dat voor ons geen loze begrippen zijn, laten onze scholen zien.

 

Groep 8 van Basisschool de Steenuil  in Deventer en groep 7 van de Zonnewijzer in Diepenveen doen mee aan de E-waste Race, waarin scholen uit de regio meedoen aan een wedstrijd om tussen 13 september en 7 oktober zoveel mogelijk oude, kapotte (kleine) elektronische apparaten in te zamelen. Al die spullen worden dan op een duurzame manier gerecycled en geschikt gemaakt voor hergebruik.

 

Op 6 september gaf Wethouder Carlo Verhaar op de Steenuil de aftrap.

HELP MEE en meld hier je e-waste aan om opgehaald te worden door onze leerlingen!

 

Steenuil

e waste zonnewijzer

September 15Continue reading
Facebook   

Ieder kind de best mogelijke basis bieden voor de toekomst

Varietas biedt kansen!
Naast gewone schoolleiders, kent Varietas ook locatieleiders, schoolleiders in opleiding. Onder het mentoraat van een ervaren directeur kunnen zij zich ontwikkelen tot zelfstandig directeur.
 
Komend schooljaar krijgt Varietas verschillende nieuwe schoolleiders:
  • Wilma Krol wordt directeur op de Wereldboom in Almelo. Wilma was al locatieleider op verschillende Varietas scholen. De afgelopen jaren op Adwaita in Deventer. 
  • Margo van den Berg wordt, na het vertrek van Wilma, de nieuwe locatieleider op Adwaita. Margo was al leraar bij Varietas en bovendien coach professionalisering binne onze organisatie.
  • Mark de Witte wordt directeur op de Compaan. Mark komt van buiten onze organisatie en start na de zomervakantie. Dinsdag 22 juni kwam hij alvast kennismaken met zijn nieuwe Team. 

Compaan

Vacatures met perspectief bij Varietas

Word jij onze collega? Varietas heeft weer diverse interessante vacatures. Kijk op onze website, op facebook of op LinkedIn. Varietas heeft een grote eigen invalpool. Veel medewerkers uit die pool hebben als invaller kennis kunnen maken met onze scholen en stromen nu door naar een school die bij hen past. Dat is het voordeel van Varietas! Een grote ondernemende organisatie met veel mogelijkheden. Ook geïnteresseerd? Kijk snel: Vacatures Onderwijs (varietas.nl)

wordt jij onze collega

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences